Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ígéretes daganatellenes növények
  2023-11-16 21:58:53, csütörtök
 
  Míg Amerikában javultak a rákstatisztikák, hazánkban évről évre egyre többen halnak meg daganatos megbetegedésben. Férfiaknál a prosztatarák, míg nőknél a mellrák az egyik leggyakoribb daganatfajta.

Ahhoz, hogy a rákos megbetegedések kialakulásának, illetve visszatérésének kockázatát csökkenteni tudjuk, tudatos életmódra van szükség. Ennek nagyon fontos része az egészséges táplálkozás - különösképpen a zöldségfogyasztás. Az Amerikai Rákkutató Intézet becslése szerint ha mindannyian növelnénk zöldség- és gyümölcsfogyasztásunkat napi 5 adagra, akkor a rák gyakorisága akár 20%-kal csökkenne.
Viszont nem minden zöldség teremtődött egyenlőnek, ha daganatmegelőzésről van szó, ugyanis bizonyított tény: a keresztesvirágú zöldségek különösen hatékonyak a rák elleni harcban. Az adatok alapján kétszer nagyobb az erejük ezen a téren, mint egyéb növényi eredetű ételeknek. Ha növényekből 20%-kal többet fogyaszt egy populáció, a rák gyakorisága tipikusan 20%-kal csökken, ám ha a keresztesvirágúakból fogyaszt 20%-kal többet, akkor a daganatgyakoriság 40%-kal lesz alacsonyabb.


De minek köszönhető a keresztesvirágú zöldségek ereje?
A válasz: az indol-3-karbinol!

Az indol-3-karbinol egy olyan növényi vegyület, ami a keresztesvirágúak rendjébe tartozó zöldségekben (pl. brokkoli, káposzta, kelbimbó, karfiol, karalábé stb.) természetes módon van jelen.

Az indol-3-karbinol jelenleg is a rákellenes kutatások középpontjában áll, és az utóbbi években kiemelt figyelmet kapott mint ígéretes rákmegelőző és a kezelést kiegészítő szer. Tumorképződést gátló hatását kimutatták laboratóriumi körülmények között, állatkísérletekben és embereken végzett tanulmányokban.


Hogyan segít az indol-3-karbinol

a rák ellen?
Az indol-3-karbinol többféle hatásmechanizmussal is rendelkezik, melyek révén segíthet megelőzni és megállítani a rákot:

Elősegíti az egészséges hormonháztartás fenntartását nőknél és férfiaknál is, ami önmagában nagyon fontos része a rákmegelőzésnek.
Meggátolja, hogy a karcinogének (rákkeltő vegyületek) károsítsák a DNS-t.
Megóvja a DNS-t a szabad gyökök támadásai ellen (antioxidáns hatás).
Gyulladáscsökkentő hatást fejt ki.
Megakadályozza az elő-daganatos és daganatos sejtek terjedését.
Támogatja a daganatos sejtek programozott elhalását.

Indol-3-Karbinol
Az indol-3-karbinollal végzett eddigi vizsgálatok biztató eredményeket mutattak többek között a mellrák, a méhnyakrák, a prosztatarák, a leukémia, a tüdőrák és a végbélrák elleni küzdelemben.
Prosztata
Prosztatarák

Magyarországon a prosztatarák az egyik leggyakoribb daganatfajta a férfiak körében és a második leggyakoribb halálok az ötven feletti férfiak körében. Epidemiológiai és táplálkozási vizsgálatok megállapították, hogy kapcsolat áll fenn a keresztesvirágú zöldségek nagymértékű fogyasztása és a prosztatarák csökkent kockázata között.

Egy, a Technion Israel Institute of Technology által elvégzett kísérlet szerint az indol-3-karbinol jelentős gátló hatással van a prosztatadaganatos sejtekre - in vitro (kémcsőben) és in vivo (élő szövetben) egyaránt.

Mellrák
A mellrák 50-65 év között a leggyakoribb, de ma már a fiatalabb nőket is egyre gyakrabban érinti. A magyar női népesség átlagos emlődaganat-kockázata 8-10% körül van, hazánkban évente 5400-5500 új emlőrákos beteget fedeznek fel.

Megfigyelésen alapuló tanulmányok szerint azoknál a nőknél, akik nagy mennyiségben fogyasztanak keresztesvirágú zöldségeket, kisebb a kockázata a mellrák kialakulásának. Az indol-3-karbinol szelektív módon a mellrákos sejtek programozott halálát váltja ki, míg az egészséges mellsejteket épen hagyja.
A New York-i Georgetown University dolgozói megfigyelték, hogy az indol-3-karbinol azokat a géneket célozza meg, melyek a daganatnövekedés gátlásáért felelősek mind a prosztatarák, mind a mellrák esetében.

Miért van szükségünkindol-3-karbinol étrend-kiegészítőre?
A maximális egészségvédő hatás eléréséhez, illetve a kutatásokban használt jelentős mennyiségű indol-3-karbinol beviteléhez minden nap közel 1 kg keresztesvirágú zöldségfélét kellene megennünk. Figyelembe véve, hogy egy átlag európai ennek ötödét sem fogyasztja el naponta, könnyen beláthatjuk, hogy ez nem realisztikus (ráadásul nem is praktikus) cél. Szerencsére létezik egy egyszerű megoldás!

Étrend-kiegészítő segítéségével az indol-3-karbinol bevitele gyorsan, könnyedén növelhető, kiegészítve az étrendből származó tápanyagbevitelt.
A GreenStore Indol-3-karbinol pontosan ezt a célt szolgálja: a napi adag 400 mg indol-3-karbinolt tartalmaz.
1 doboz 60 kapszulát tartalmaz, mely 2 hónapra elegendő mennyiség.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: daganatnövekedés, tápanyagbevitelt, rákmegelőzésnek, rákstatisztikák, megállapították, visszatérésének, hormonháztartás, keresztesvirágú, szükségünkindol, megbetegedésben, kialakulásának, tumorképződést, megbetegedések, középpontjában, tanulmányokban, megakadályozza, epidemiológiai, magyarországon, különösképpen, laboratóriumi, segítéségével, megfigyelésen, egészségvédő, prosztatarák, kiegészítőre, kutatásokban, zöldségfélét, táplálkozási, realisztikus, leggyakoribb, daganatfajta, programozott, mellsejteket, karcinogének, fenntartását, mennyiségben, egyik leggyakoribb, rákos megbetegedések, egészséges táplálkozás, keresztesvirágú zöldségek, adatok alapján, erejük ezen, daganatgyakoriság 40%-kal, olyan növényi, keresztesvirágúak rendjébe, indol-3-karbinol jelenleg, rákellenes kutatások, utóbbi években, kezelést kiegészítő, indol-3-karbinol többféle, egészséges hormonháztartás, szabad gyökök, Amerikai Rákkutató Intézet, Technion Israel Institute, York-i Georgetown University, GreenStore Indol-3-karbinol,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Esti kép  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Volt egy...  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Esti kép  Rögtön puha Mézes Krémes  A fenyő nem szép fa, (...)  Életművészet  Szép estét kedves látogatóimna...  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 23  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  A Mester kezének érintése  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam Krisztinától  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Palóc Grand Canyon  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  A Gömb  Esti kép  Alvó cica  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Fodor Ákos költő,  A végzet az  Gábor Dénes gondolata  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam Krisztinától  A könnyek összegyűjtése  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Ázzal aki csak szép  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Szent György nap  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Esti kép  A világnak égető szüksége van ...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Aki a sorsa útján jár, gyakran... 
Bejegyzés Címkék
egyik leggyakoribb, rákos megbetegedések, egészséges táplálkozás, keresztesvirágú zöldségek, adatok alapján, erejük ezen, daganatgyakoriság 40%-kal, olyan növényi, keresztesvirágúak rendjébe, indol-3-karbinol jelenleg, rákellenes kutatások, utóbbi években, kezelést kiegészítő, indol-3-karbinol többféle, egészséges hormonháztartás, szabad gyökök, daganatos sejtek, végbélrák elleni, férfiak körében, második leggyakoribb, ötven feletti, prosztatarák csökkent, indol-3-karbinol jelentős, mellrák 50-65, fiatalabb nőket, mellrák kialakulásának, indol-3-karbinol szelektív, mellrákos sejtek, egészséges mellsejteket, indol-3-karbinol azokat, géneket célozza, daganatnövekedés gátlásáért, mellrák esetében, maximális egészségvédő, kutatásokban használt, átlag európai, egyszerű megoldás, indol-3-karbinol bevitele, étrendből származó, célt szolgálja, napi adag, daganatnövekedés, tápanyagbevitelt, rákmegelőzésnek, rákstatisztikák, megállapították, visszatérésének, hormonháztartás, keresztesvirágú, szükségünkindol, megbetegedésben, kialakulásának, tumorképződést, megbetegedések, középpontjában, tanulmányokban, megakadályozza, epidemiológiai, magyarországon, különösképpen, laboratóriumi, segítéségével, megfigyelésen, egészségvédő, prosztatarák, kiegészítőre, kutatásokban, zöldségfélét, táplálkozási, realisztikus, leggyakoribb, daganatfajta, programozott, mellsejteket, karcinogének, fenntartását, mennyiségben, fogyasztanak, zöldségekben, eredményeket, megfigyelték, vizsgálatok, gyakorisága, beláthatjuk, küzdelemben, bizonyított, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7394
  • e Hét: 32285
  • e Hónap: 63771
  • e Év: 268472
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.